T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ELBİSTAN - Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi

"Sanal Alemde Oyuna Gelme" E-twinning Projemizi Tamamladık

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Göknur Tekin'in Kurucusu olduğu Türkiye ve Azerbaycandan 10 okulun katılımı ile başlayan "Sanal Alemde Oyuna Gelme" e-twinning projemiz sona erdi.

Ortaokul öğrencilerimiz ile yapmış olduğumuz "Sanal Alemde Oyuna Gelme" E-twinning projesi kapsamında yapmış olduğumuz çeşitli etkinlikler ile öğrencilerde dijital oyunlardaki tehlikeler ve dijital oyun bağımlılığı konularında farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır.

Öğrencilerimiz djital oyunlardaki tehlikeler konusunda yapmış oldukları sunum ile ;

Dijital oyun Bağımlılığı nedir?

Oyun bağımlılığının belirtileri nelerdir?

Dijital oyunlarla normalleşen şiddet,

Dijital oyunlarda İslamafobi,

konularında arkadaşlarını bilgilendirildi. Dinleyen öğrencilerimizin de çok ilgisini çeken bu sunum sonunda aslında eğlenceli zaman geçirme aracı olarak gördükleri dijital oyunların ne tür tehlikeler içerdiğinin farkına vardılar. İslam düşmanı oyunları fark etmeden oynadıkları, bundan sonra oyun seçimlerinde daha dikkatli olacaklarını ve yaşlarına uygun oyunları aşırıya kaçmadan oynayacaklarını ifade ettiler. Tüm öğrencilerimiz için çok faydalı, farkındalık oluşturan bir sunum oldu.  

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz logo ve afiş tasarladılar. Okuldaki arkadaşlarını bilgilendirmek için proje kapsamında bilgilendirici bir okul panosu oluşturdular.

Proje okullarımız ile birlikte öğrencilerimizin hazırlamış olduğu resimler ve sloganlardan oluşan 2022 Takvimi, " Bir Bağımlılık Hikayesi" adlı bir hikaye ve "Sanal Aleme Kapılma" adlı bir şiir çalışması yaptık. Son olarak öğrencilerimizin sanal dünya ve sanal oyunlar ile ilgili bilgilerini kalıcı hale getirmek için "Sanal Alemde Oyuna Gelme" adlı doğru yanlış oyunu hazırladık. 

Sunumumuzu indirmek için TIKLAYINIZ.

Takvimimizi indirmek için TIKLAYINIZ.

Hikayemizi okumak için TIKLAYINIZ.

Şiirimizi okumak için TIKLAYINIZ.

Oyunumuzu Oynamak için TIKLAYINIZ.

 

 

29-04-202229-04-202229-04-202229-04-202229-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.04.2022 - Güncelleme: 04.10.2022 11:29 - Görüntülenme: 675
  Beğen | 15  kişi beğendi